Despre

Generaţia lui messenger

Posted on: octombrie 30, 2008

Pe vremea noastră…

 • Vara era vară, iarna era iarnă, iar primăvara şi toamna chiar existau.
 • Înainte de vacanţa de vară, cam de pe la mijlocul lui mai, ne duceam la şcoală cu sticle pe care le umpleam cu apă şi declanşam adevărate războaie pe coridoarele şcolii şi în clase – umflând parchetul.
 • Iarna era tradiţie, băieţii – aia mari – luau fete mai mici (şi mai pricăjite) şi le aruncau în zăpadă. Urmau „săpunitul” şi tradiţionala răceală care ne ţinea departe de şcoală câteva zile.
 • Primăvara primeam şi dăruiam mărţişoare. Duceam flori profesoarelor şi ne puneam guleraşul cel mai frumos de la uniformă. (Ah, da… purtam uniformă!)
 • Când ne plăcea de cineva îi ceream prietenia, eventual printr-un şir lung de intermediari, apoi roşeam inevitabil…
 • Şanţurile de la ţară erau mereu loc de joacă: vara când ploua făceam bărcuţe de hârtie şi le puneam să plutească, toamna culegeam boambe şi prune din pomii de la marginea şanţului, primăvara culegeam muşeţel şi iarna ne dădeam pe gheaţă.
 • Tot la ţară, ne adunam în poiana din faţa curţii şi jucam volei. Până când venea noaptea şi nu mai vedeam mingea. Sau până se spărgea şi trebuia să mergem să cumpărăm alta.
 • Am „inventat” cuvintele „marfă”, „naşpa” şi „nasol”. Şi tot noi ne-am purtat cu mândrie Boschul-cărămidă din buzunar.
 • Încă mai jucam şotronu’ şi „faţa” în spatele blocului. Şi dacă găseam vreo maşina parcată o puneam şi de un şeptic sau „fete, filme…” (cu varianta actualizată numită „53”). Şi aveam un joc, nu mai ţin minte cum îi zicea, în care dădeam numeam 5 fete şi 5 băieţi, 5 acţiuni, 5 locuri, etc… şi dup-aia îi „cuplam” în funcţie de număr şi râdeam de rezultat. Bineînţeles că întotdeauna la acţiuni puneam chestii „porcoase”.
 • Încă mai existau gumele Turbo şi sucurile de la dozator… (Eram mică, dar îmi aduc aminte că despre cel verde, de kiwi parcă, toată lumea zicea că e „apă chioară”. Cred că prima oară când am auzit expresia asta a fost lângă un dozator.)
 • Când ne luam haine noi sau ne tundeam observa toată lumea.
 • Abia apăruseră picul şi stilourile cu rezervă. Şi am scos de pe piaţă sugativa şi călimara.
 • Purtam ştrampi iarna şi egări la sport (culmea e că egării încă mai există – bleah!!)
 • Eram fascinaţi de Cartoon Network şi de televiziunea prin cablu în general… Am crescut cu Dexter’s Lab şi Scooby-Doo, râdeam la „Chestiunea Zilei” şi încă n-o aveam pe Esca în manualele de istorie.
 • Şi apropo de manuale, exista un singur tip de manual şi o singură editură. Mama îmi lua cărţile din timpul verii. Şi aveam trimestre şi vacanţe mai multe… Dar a venit Reforma Învăţământului şi s-a futut totul… Ah, şi reforma continuă…
 • Abia apăruseră Chupa Chups-urile şi era la mare modă să apari cu limba verde sau albastră la şcoală…

În spiritul unui alt mesaj care a circulat pe net, de tipul „pe vremea noastră – pt cei născuţi în anii ’80” trebuie să precizez că noi, deşi născuţi în ultimii ani ai deceniului cu pricina, purtăm în sufletele noastre acelaşi spirit şi suntem tot nişte hibrizi comunisto-capitalişti. Suntem cool şi gadget-ari, dar cu capul pe umeri. Încă nu am luat-o razna şi nu ne credem buricul pământului. Ah, da… şi existam dinainte de decembrie ’89.

Later edit: Noi nu aveam gânduri sinucigaşe, nu ne vopseam la ochi cu negru şi nu plângeam din orice. Adică nu exista EMO. Poate tocmai apariţia acestui curent arată ceea ce spune şi melodia: COPII DE AZI SUNT MULT MAI TRIŞTI CA NOI!

Reclame
Etichete:

3 răspunsuri to "Generaţia lui messenger"

Melodia este bestiala…

Intr-adevar am fost niste copii fericiti, mi-e dor de timpurile acelea fara atata belsug, dar atat de bogate in „copilarii”, in jocuri, in bucurii.

Perisoare…tu todavía eres una niña para hablar de como fue tu infancia y como es la infancia de hoy en día…todavía estás en la infancia!

En cambio yo si te puedo hablar de lo distinto que era todo cuando yo era pequeño…de eso si que hace muchos años.

También he visto el video de „como se debería conducir” por las calles de bucarest…me ha hecho gracia, que nosotros ( o al menos yo) ya conducimos así aquí…quizás tenga que ir allí a enseñar a conducir a los rumanos…

TIP.

Hai ca incepi sa scrii din ce in ce ymai bine 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

octombrie 2008
L M M J V S D
« sept.   nov. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Top click-uri

 • Niciunul
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: